052. Hello - Refillpuck!

052. Hello - Refillpuck!

Vi har utvecklat en produkt baklänges. Märkligt tycker du kanske? Men det hela började egentligen redan för några år sedan. Av ett misstag råkade en klump doftljus trilla ur sin ljuskopp. Det var då idén föddes om att skapa en refill. Men eftersom vi inte riktigt kunde transportera en sådan klump, då vårt vax var alldeles för mjukt, ledde det vidare till att utveckla den refill påse som alla kommit att lära känna. Refillpåsen har haft sin resa och även vunnit pris för årets mest hållbara produkt. Den är älskad av många och har ett högt värde för oss, den är inovativ och unik. 

Men som du kanske redan vet är vi jämt och ständigt på jakt efter nya mer miljövänliga ingredienser. En av dessa ingredienser är vårt vax. Vi har länge letat efter ett vax av 100% raps men utan lycka. Förstår mig rätt att hitta ett vax av 100% raps är inte inte det svåra, det svåra är att hitta ett vax av raps som sedan går att göra doftljus av som dessutom håller den höga kvalitet som vi eftersträvar.

Med nytt rapsvax föddes nya möjligheter

Den som söker skall finna och det var precis vad vi gjorde våren 2023. Vi har sedan dess jobbat med att ta fram ett nytt vax av 100% raps tillverkat här i vår studio. Grunden i vaxet består av raps som kommer från svenskt odlad raps. Vi har redan tidigare jobbat med ett svenskt rapsvax, men aldrig blandat ett eget vax. Skillnaden nu är att vi har kombinerat två rapsvax av olika hårdhet till vårt nya signaturvax.

I början var vi skeptiska då vi tidigare jobbat med rapsvax och funnit att det är rätt komplicerat vax. Det var hårt och svårt att forma till de produkter vi önskade. Det vi då inte gillade med rapet har vi nu kommit att älska. Detta vax var nämligen mycket hårdare än det tidigare vaxet vi hade använt. Vilka möjligheter fanns det att ta vara på här?

Jo, med det nya mer hårda vaxet kunde vi utveckla en refillpuck precis så som den vi hade råkat skapa för många år sedan av misstag. Testandet började våren 2023 och resan till dagens produktlansering var lång.

Så går det till att göra refillpuckar

Att tillverka en refillpuck är allt annat än lätt. För det första har alla våra olika dofter olika temperament. Med det menar vi att de är alla olika kräsna när det kommer till vilken temperatur de trivs i bäst. Låt mig förklara, en doftolja skiljer sig från en annan doftolja på många sätt, inte bara hur den doftar. Det handlar även om vilken temperatur den trivs i vid tillverkning, vilket i sin tur leder till att de behöver olika temperaturer för att bli en optimal refillpuck. Dessutom ska dessa refillpuckar inte fastna i våra formar. Så under flera månader har vi nu utvecklat recept för varenda doft för att att kunna skapa en refillpuck.

Vi har dessutom kikat på våra förpackningar om de har tillräckligt stabila för att kunna transportera en refillpuck hem till dig. Det är sin tur ledde oss till att ta fram en helt ny förpackning. Vi är av en principen att det ska finnas en logisk tanke bakom allting vi gör. Det gjorde att den förpackning vi idag ska använda till refillpuckar ska ha samma storlek som den vi använder till till doftpinnar. På så sätt slipper vi tillverka flera olika olika storlekar på förpackningar och kan då hålla nere kostnader och materialåtgång.

Jämfört med den prisbelönta refillpåsen då?

Så vad är nu fördelen med refillpuck jämfört med med refillpåse? Vi tror helt klart att refillpåse är framtiden men vi tror också att bekvämlighet är någonting som inte kommer förändras. Feedback från kunder har länge varit att refillpåsen tar lite tid att tillverka. Men men för oss har det alltid varit självklart att man tar sig den tiden för att hjälpa planeten. Men så till alla de som är bekväma och inte har lust att tillverka ett eget eget ljus - Nu finns möjligheten att fylla på sitt ljus på en sekund. 

Möjligheterna är oändliga du kan alltså nu välja en av dina befintliga ljus från oss oavsett färg och fylla den med refill puck oavsett doft.

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.