069. Så skapar du en elegant känsla i hemmet med doft

069. Så skapar du en elegant känsla i hemmet med doft

Är ditt hem stilrent, elegant och lyxigt, men på ett okomplicerat och lätt sätt? Eller vill du inreda hemmet med skandinavisk elegans? Då är det här artikeln för dig. Vi reder ut vilka dofter som sätter den där extra auran på hemmet, som pricken över i:et. 

Välj doft efter känsla istället för rum

Normalt sätt skulle vi rekommendera att du doftsätter ditt hem beroende på rum och vad som oftast passar där. Men elegansen är allt annat än det normala och vanliga. Gå istället på dofternas ackord och noter. 

Eleganta dofter är ofta dofter som förknippas med lyx. För oss blir detta lite roligt eftersom vi använder endast doftoljor utav högsta kvalitet ⎯ därmed borde alla våra dofter vara eleganta? Jo men det har stor betydelse var doftoljorna kommer ifrån, det kan du ha med dig i resten av artikeln. 

Vilka dofter förknippas med elegans?

Många av de gourmand dofter som finns i basen på en doft är klassiska dofter. Den kanske mest välkända doften är vanilj. Att doftsätta sitt hem med vanilj kan dock gå helt galet eftersom vanilj är en av de dofter som oftast är syntetiska i doftolja. Detta är en doft man verkligen vill ha bra kvalitet på. 

När vi doftsätter och har som fokus att skapa lyx och elegans väljer vi ofta samma dofter om och om igen. Dark Honey & Tobacco är en av våra favoriter. Den har tydliga ackord från mörk lyxig honung samtidigt som den osar lyx av mörka noter från tobak. 

Om man vill ha lyxens lyx eller dofternas Rolce Roys vänder man sig till tonkabönan. En doft som påminner om vanilj med med en mer komplex karaktär. Vi har en dedikerad doft som heter just TONKA men använder gärna tonkaböna i fler dofter. Jârdin, Dark Honey & Tobacco, Pumpkin Spice och SAFFRON

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.