048. Kan man fylla på sina doftpinnar igen?

048. Kan man fylla på sina doftpinnar igen?

Vad är doftpinnar?

Egentligen kanske vi ska förtydliga att när vi säger doftpinnar så är det en produkt bestående av två delar som tillsammans blir det vi kallar doftpinnar. Det är dels flaskan som innehåller doftolja och till den kommer doftstickor. Doftpinnar är ett sätt att sprida doft utan att du behöver passa dom till skillnad från ljus som du inte ska lämna utan uppsyn. 

Kan jag fylla på mina doftpinnar igen?

Vi vore inte Remoair om det inte fanns Refill till dina doftpinnar, så självklart kan du fylla på dina doftpinnar. Det är busenkelt och i den här artikeln ger vi dig smarta råd och tips på hur du kan maximera refill för doftpinnar. Refill till doftpinnar är så mycket mer än bara doftstickor och ny doftolja till doftpinnar. 

Alternativ 1 ⎯ Fyll på med samma doft igen

Har du bestämt dig för att fortsätta med samma goda doft så har du förenklat det hela lite mer. Vi rekommenderar att du fyller på med refill när oljan tagit mer eller mindre slut. Du kan absolut fylla på lite då och då, men genom att låta doftpinnarna köra slut så får du ny fräsch olja i hela flaskan. Stickorna byter du oavsett vad ca var 6-8 månad. 

Alternativ 2 ⎯ Fyll på med en ny doft 

Okej, du har tänk återbruka flaskan men doften är ny. Det här är fortfarande väldigt enkelt men du bör ändå läsa igenom detta noga. Vi rekommenderar att du kört slut på all olja innan du skiftar. Observera att vad du än gör, det är förbjudet att hälla ut rester från doftolja i vasken, toaletten eller ut i naturen. Inte nog med att det kan skada din inredning och de materiella bitarna så är doftolja inget som hör hemma i våra vattendrag. Så om du har mycket olja kvar men ska byta rekommenderar vi att du häller över den oljan i en gammal pet-flaska och lämnar in den på deponi för sophantering. 

Ta fram en oöm tallrik och lägg flera ark hushållspapper på tallriken. Ställ din flaska uppochnervänd under några timmar. Vänd sedan flaskan och torka av med fuktig trasa om du råkat spilla på den. Fyll nu på med din nya doft och ersätt de gamla pinnarna med de nya stickorna som följer med. 

Alternativ 3 ⎯ Använd en vas eller flaska

Har du tänk skapa unika doftpinnar med en egen vas eller flaska ber vi dig först säkerställa att ytan inuti flaskan tål olja/vätska. Vissa färger löses i olja och vissa material är så porösa att de släpper igenom olja. Men om du dubbelkollat så säger vi ⎯ KÖR PÅ!

Fyll upp önskad mängd olja i din vas eller flaska och sätt ner de nya medföljande stickorna. Tänk på att stickorna drar upp oljan och kommer bli oljiga, så säkerställ att även öppningen på din vas eller flask också tål olja.

Alternativ 4 - Använd refill-flaskan

Kanske tänker du att du klarar dig på refillflaskan så som den är!? Ja men det går minst lika bra. Då är det bara till att skruva av korken och ställa ner stickorna i oljan.

Övriga skötselråd för doftpinnar

  • Byt ut dina doftstickor var 6-8 vecka
  • Vänd doftstickorna varannan / var tredje dag för ökad doftstyrka
  • Placera alltid doftpinnarna på en plan yta
  • Vänd inte dina stickor över en ömtålig yta då oljan kan skada
  • Tänk på att i rum med bra ventilation tar oljan slut fortare
  • Klimatet inomhus kan påverka doftspridningen, testa dig fram var du placerar dina doftstickor

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.