104. 7 dofter som passar till meditation

104. 7 dofter som passar till meditation

Vilka dofter passar egentligen till meditation?

Dofter som gör dig avslappnad, fokuserad eller förbered för sömn. Beroende på vilken effekt du vill ha av din meditation, bör också doften väljas därefter.  

Vad är meditation?

Meditation är en mental träningsform med syfte att få bättre kontroll över sina känslor. Att kunna hantera sina tankar, bli mindre stressad, få bättre minne och ökad mental klarhet. Ja, fördelarna med meditationen är många. Därför har träningsformen också utförts i tusentals år.

Att använda doft vid meditation

Att använda doft vid meditation ger en ökad känsla av lugn och kan hjälpa dig att komma till ro när det är dags för din meditation. Olika dofter har olika funktioner  Det finns många dofter som lämpar sig perfekt vid meditation. Däremot har dofterna ofta olika funktioner och vilken doft du ska välja, kan bero på vad du eftersträvar med din meditation. Vi har listat några av de vanligaste meditationsdofterna i detta inlägget.

Lavendel 
Lavendel är en välkänd doft som ofta förknippas med meditation. Dess lugnande effekt hjälper dig vid sömnsvårigheter och kan minska ångest och oro. Lavendel lugnar och både kropp och hjärna slappnar av.
Vi har flera doftljus med inslag av lavendel så som favoriterna Selene, Soothing Spa

Citrusfrukt
Doften av citrusfrukt har en uppiggande och uppfräschande effekt. Vi alla behöver piggas upp ibland, och då kan meditation med dessa dofter verkligen hjälpa till. 
AgrûmesAmbience och Cumulus är dofter vi själva använder vid dagar då vi behöver extra energi.

Cederträ
Cederträ har en träig doft med en underton av citrus. Doften har en lugnande effekt och hjälper ditt inre fokus att stärkas. Trädet har också visat sig ha anti-inflammatorisk effekt på kroppen. Dètendu har noter av torkat cederträ som ger dig lugn och fokus.

Citrongräs
Citrongräs är en doft som ofta förknippas med rogivande. Den fräscha doften har kraften att kunna förändra ett rum med sin söta och uppfriskande citrusdoft. Gräset har länge använts inom meditation för att rensa sinnet och ge ny kraft och energi. Vår Fresh Cut Lemongrass kan användas om du väljer att prova en ny plats att meditera på, varför inte under bar himmel? 

Ylang Ylang
Ylang Ylang är en kanske inte lika välkänd doft men du finner den ofta i parfymer och kroppsprodukter. Blomman har under många år använts inom meditation och yoga och är signifikant för sin blommiga, fruktiga och lite kryddiga doft. Doften ger kraft och har visat sig minska depression. Vår Solstice passar perfekt om du behöver lite extra kraft.

Sandelträ
Doften skulle kunna beskrivas som mjuk,varm och mjölkig. Effekterna av trädet har visat sig minska spänningar och hjälpa vid sömnsvårigheter. Trädet har en lång historia inom meditation just på grund av dess hälsofördelar. Sandalwood & Pink Peppercorn är framtagen av oss just för behov som dessa. 

Pinetree 
Tall, pinje och gran är en idealisk doft vid meditation. Den lugnande, harmoniska doften skapar trygghet och passar utmärkt om du behöver lugnas ner efter en hektisk dag. Vår Pine Tree en av våra mest populära dofter, och med all rätt! Doften lägger sig som ett tryggt, varmt täcke över rummet. 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla kommentarer läses innan de publiceras.